Animale in captivitate , retarzi in libertate

 De ce un urs aflat in captivitate fara voia lui a trebuit sa fie impuscat din vina unuia cu retard mintal ? Ursul era in habitatulul lui fortat , individul era un intrus.Animalul a reactionat cum ar reactiona ori ce animal salbatic aflat in captivitate sau in mediul lui natural. Cine ne da noua dreptul , ca natie umana sa tinem in captivitate diverse animale pentru deliciul publicului ? Daca tot le tinem in captivitate nu putem sa le ferim de astfel de evenimente?


 In Romania se sanctioneaza obiceiul sacrificarii purcelului de Craciun daca nu-i asomat ca la carte.  Ma gandesc ce ar trebui sa pateasca toreadorii din Spania si nu numai cand terorizeaza taurii aceia nevinovati infigand in ei mai multe sabii , obligand acesta la sangerare pana cand , vlaguit fiind i se aplica lovitura de gratie.
 In opinia mea , Omul , fiinta de tip superior , e cea mai nenorocita specie de pe pamant .Porneste razboaie , omoara animale din amuzament ,produce reziduri nucleare fara a se gandii la generatiile urmatoare , practic e o fiinta autodistructiva chiar daca e "de tip superior".


1 comentarii:

bekali spunea...

Ai dreptate. Am vazut ingrozit ultimele minute din viata unei fetite din Columbia filmate de cameramani .Fetita era prinsa de lava si noroi si nenorocitii aia le pasa de interviu decat de salvarea ei.